Concert “Sonic Paintings” door Augur / Sytze Pruiksma, uitgesteld tot een nader te bepalen datum

Concert “ SONIC PAINTINGS”
Augur | Sytze Pruiksma

Een augur was iemand die in de Romeinse tijd de vlucht en de roep van vogels bestudeerde en aan de hand daarvan de toekomst voorspelde.

Op 21 maart begint de lente aan het wad met een concert van muzikale alleskunner en vogelaar Sytze Pruiksma alias Augur in het museum kerkje Eben-Haëzer in Wierum. Bekend van de grote locatievoorstellingen Lân (2008) en Conference of the Birds (2018) waar hij slagwerk en vogelfluitjes liet samengaan met de orkestrale klank van blazers en strijkers, geeft hij vanavond een voorproefje van de nieuwe klankwereld die hij momenteel ontwikkelt.
In 2019 nam hij deel aan een vogelexpeditie van het Zackenberg Research Station op Groenland. Thuisgekomen begon hij langzaam ontwikkelende, melodieuze sfeerschilderijen te maken geïnspireerd op de ruige Groenlandse landschappen. Hij herontdekte een oude liefde: het harmonium, dat hij nog kende uit zijn jeugd. In een uitgedokterde installatie van techniek en slagwerkinstrumenten krijgt het trap-harmonium uit de vorige eeuw een ware revival. Het blijkt in combinatie met elektronica een wonderorgel te zijn met een nieuw, betoverend geluid waarin je helemaal kunt verdwijnen.
In een aantal volledig geïmproviseerde stukken creëert hij als eenmansorkest klanklandschappen die weerspiegelen hoe hij de natuur om zich heen ervaart, in al haar kracht en kwetsbaarheid. Laat je meevoeren van Groenland tot het wad en ervaar naast de overdonderde klank die er in het harmonium schuilt, de adembenemende stilte. En geniet van het uitzicht!

Aanvang concert:zaterdag 21 maart 20.00 uur Kaarten ad.€ 15,00 aan de zaal. Reserveren: bylsma10@gmail.com of tel.0517-393589 of 0653394889
Locatie: Museumkerk “Eben-Haëzer”, Haadstrjitte 17, Wierum

Naamsvermelding fotograaf: Son of a Butcher