Hobbybeurs “Altyd Warber” zaterdag 18 februari van 10.00 tot 16.00 uur

Onder het motto:

“Altyd Warber”

is er op zaterdag 18 februari weer een expositie te zien van diverse kunstenaars/hobbyisten in de Museumkerk “Eben-Haëzer” Haadstrjitte 17, te Wierum.

Vanaf 10.00 tot 16.00 uur laten liefst dertien “gedreven” mensen zien hoe ze hun hobby’s beoefenen en ook geven ze demonstraties en exposeren ze veel werk of zaken uit hun verzameling

Er wordt een breed scala aan “kunsten” vertoond .

U treft er een keramist met schalen, kannetjes enz. die boeiend vertelt over de techniek, dit geldt ook voor de man die uit speksteen prachtige beelden maakt. Er is een boekbindster die laat zien hoe je stukgelezen boeken weer prachtig opnieuw kan inbinden.

Ook heel nieuwsgierig: er wordt gehaakt aan een reuzendeken, waar verschillende haakclubs in Friesland en van ver daarbuiten aan meewerken om in het kader van“Leeuwarden culturele Hoofdstad 2018” een gigantische kunstzinnige deken te maken die in het Guinnesbook- of- records terecht komt en nooit meer overtroffen zal worden.

Er zijn twee hobbyisten die heel mooie voorwerpen van hout maken en een heel aantal prachtige verschillende houten autootjes .

Weer heel wat anders: een stoelbiezenmatter, maar deze keer niet de zo bekende en vertrouwde ouderwetse biezen zittingen, nee ze vlecht verbazend creatieve zittingen uit allerlei textiel materiaal waaronder zgn. “spijkerstof”.

Er is een bloemschikster die heel mooie bloemstukjes maakt en die ook nog voor een heel aantrekkelijke prijs gekocht kunnen worden.

Er is een amateurschilder die zeer uiteenlopende genres exposeert en er worden prachtige “vogel-taarten” gemaakt van bloemzaden, graan enz.

Af en toe hoort u vooral Friese liedjes gespeeld op het prachtige kerkorgel.

De aanwezige jukebox laat de jaren 40/50 herleven op 75-toerenplaten.

Al met al een boeiend en heel gezellig gebeuren in Wierum, wat u niet mag missen.

In de voormalige consistorie vindt U een gezellige koffie/thee corner.

U bent van harte welkom.

De entree ter bestrijding van de kosten bedraagt slechts € 2,50 , kinderen gratis.